Deaktiváciu účtu na Facebooku neznamená nič z pohľadu zberu dát touto sociálnou sieťou. Jediné čo získate je, že vás nebudú vidieť ostatní používatelia. Takéto prekvapenie čakalo na reportéra CNET News. Skutočné zastavenie zberu údajov k existujúcemu účtu a tiež ich likvidáciu tak môžeme očakávať len pri zmazaní FB účtu.